DancingSword

Mind & Body Mastery for Sports, Music and Life – SAKHAROFF.COM

Khartchó – Georgisk dragesuppe!

Tilberedning af grundbouillon

Oksekød skåret i mellemstore terninger koges 0,5 time (eventuelt med et par gode kødben), lammekød i terninger tilsættes og fortsætter med at koge 1 time. Det skal koge på lille blus, husk at tage skummet af jævnligt. Tør eventuelt grydens sider af med køkkenrulle. Der skal ca. 1,5 kilo godt kød til 4 liter vand. Du må gerne lægge et enkelt laurbærblad og 2 hele store løg.

Ikke kødet alene

Efter 1,5 time tilsæt følgende:
– en håndfuld stenfri svesker
– Chili – Pasilla, Guahillo eller andet ikke for stærk chili med god smag. Uden frø, hakket ca. 1 teske – PAS PÅ!!!
– Korianderfrø stødt i morter, ca. 1 teske
– Aromatisk sort peber stødt i morter, ca. 1 teske
– et halvt glas ris

Sluk komfuret 5 minutter efter risen er lagt i.

Make it more spicy

Når komfuret er slukket tilsæt følgende:
– 3 hele hvidløg… Ja, jeg jeg mener ikke 3 fed hvidløg. Behøver jeg at sige at de skal være hakket – ikke presset.
– 1 glas hakket frisk koriander
– 1 glas hakket frisk persille
– 1 glas frisk basilikum

Er det for surt, for sødt, eller…

Salt varsomt. Hvis der mangler syrlighed prøv at tilsætte en teske granatæble koncentrat eller evt. citronsaft.
Pas på med ikke at gøre det FOR surt.
Evt. juster med lidt sukker – og eller salt.
Før serveringen tag løgene ud – de har aftjent sin pligt.

Drage-suppe?

Hvorfor? Fordi da mine børn var helt små, kunne det være en opgave i sig selv at få dem til at spise suppe… på trods af de var et par små halv-russere med suppe-generne i orden. Aber wir haben andere metoden, tænkte jeg… Og så sagde jeg, at den der spiser en tallerkenfuld suppe, får ild ud af munden… ligesom en drage…
Og hvem kan udstå fristelsen at spyde ild, spørger jeg bare?

Og så var det jo ikke en gang snyd…

Nå… du mener, hvorfor georgisk? Jamen… det er fordi Georgien er en af de tidligere Sovjet lande som har den mest spændende køkken-tradition. Og når man i forvejen er en tidligere dont-wannabe-KGB-agent … så bliver den georgiske suppe-opskrift udvalgt som basis for dragesuppen…

Flere spørgsmål?? Jamen, så skriv en kommentar ;))

Advertisements

2 comments on “Khartchó – Georgisk dragesuppe!

  1. Jerzy
    October 29, 2009

    Serves 2, 4 or entire Krasnyji Armi…. 😉

    • sakharoff
      October 30, 2009

      Depends on how eager you really are… if you are red army kind of eager – which I know you are… then just double the ingredients #8O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 5, 2007 by in Cooking recipes - Danish.
%d bloggers like this: