DancingSword

Mind & Body Mastery for Sports, Music and Life – SAKHAROFF.COM

Personlig udvikling – fra hoved til hjerte

Da Carl Jung, den store psykoanalytiker, besøgte Taos Pueblo i New Mexico i 1925, mødte han chefen for de indfødte, høvdingen Ochwiay Biano. Biano fortalte Jung, at ifølge hans folk, de hvide var generelt “gale”, urolige og rastløse. Jung spurgte ham, hvorfor han troede, de var gale, og høvdingen svarede, at det var fordi de tænkte med deres hoveder – et sikkert tegn på psykisk sygdom blandt hans stamme. Jung spurgte ham, hvordan han selv tænkte, og høvdingen pegede på sit hjerte. Denne episode ledte Jung ind i en dyb selvransagelsesproces, som fik ham til at betragte sin egen race udefra og indse, i hvor høj grad vi var produktet af hoved-tænkning.

Hvad sker der mon med os, når vi lærer at bruge hjertet i vores daglige liv? Vil det hjælpe os til at tackle udfordringer og stress på jobbet, misforståelser og kriser i parforholdet, fysisk og psykisk pres i sportens verden – og usikkerhed og tvivl på vores egen formåen i musikkens verden? Vil tænkningen med hjertet gøre os gladere og lykkeligere?

Lyder det interessant? Der findes mange forskellige kilder til inspiration i den forbindelse, bl.a.  Timothy Gallwey, Eckhart Tolle, Karlfried Graf von Dürckheim, HeartMath og mere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 10, 2010 by in Blogroll, coaching, guitar technique, News - Danish, Piano technique, self-help.
%d bloggers like this: